Noi

In curand vom afisa aici Statul asociatiei noastre si vom adauga Tintele, pentru care ne vom lupta impreuna sa le atingem.  (completari la ce exista pe aceasta pagina a Blogului nostru, se vor face in functie de timpul avut al dispozitie si de prioritarea de moment a activitatilor  in desfasurare – va multumim pentru rabdare si intelegere 🙂 )

Noi, Impreuna si in Colaborare cu afiliatii nostri la proiectele ce vor urma!

La modul general PROSWEDEN este o asociatie nonprofit ce prin angajamentul membrilor („impatimati” admiratori/sustinatori ai Suediei) doreste sa promoveze „Modelul suedez” si sa mijloceasca „transferul” de cultura suedeza in Romania. In special la inceput de drum ne vom concentra pe partea de vest a Romaniei, din motive simple de inteles. (suntem fara exceptie rezidenti in orasele din vestul Romaniei) Avem enorm de mult de facut si deja avem manecile camasilor suflecate. Doar cu gandul, la drumul ce-l avem de parcurs, apar primele broboane de sudoare.

Consideram ca mai ales in situatia actuala (2012, inceput de an) este mai stringenta ca oricand promovarea democratiei de tip suedez in randul societatii civice romanesti. Suedia suporta sa fie „copiata fara nerusinare” din acest punct de vedere mai ales de catre o democratie tanara ca cea romaneasca.

Nu ne propunem sa schimbam pe cei „batrani” si nici pe cei tineri din randul populatiei autohtone romane. Nu ne asumam responsabilitatea fata de nici un fel de fanatism in sustinerea democratiei de tip suedez, sau a oricarei activitati, mai ales din partea unor tineri!!! Dar in acelasi timp pentru a fi in linie cu ceea ce incercam sa promovam, nu putem sa dictam o anumita conduita, si avem din start multa intelegere  fata de derapajele catre fanatism in comportamentul unora dintre memebrii fondatori sau sustinatori.

Sa-ti propui sa promovezi Suedia in Romania, pare la prima vedere un Proiect ce ar putea fara doar si poate sa ne depaseasca propriile posibilitati. Dar asiguram pe toata lumea ca noi membrii fondatori, lipsiti de orice fel de aroganta, cu multa modestie, asa cum suntem cu bine si cu rele, vom face tot ce ne sta in putinta sa ne absolvim de aceasta sarcina pe care ne-am asumato.

Tu cea/l care-ti pierzi vremea citind aceste randuri si deja ai inceput sa zambesti pe sub mustata, gandul purtandute la ABBA, bufetul suedez, feminismul suedez, Absolut Vodka, Stockholm – Venetia Nordului … etc etc, simtete invitat/a sa ne deranjezi cu cererea ta de a ni te alatura. Lasa un mesaj aici si date minime de contact. In mod sigur cineva dintre noi te va aborda. Avem nevoie de minti si brate la fel de entuziaste si muncitoare ca ale noastre.

Cateva din planurile noastre pentru 2012 le gasiti aici:

Pagini de Cultura.ro

ARADON – aradul online

Discuție

4 gânduri despre &8222;Noi&8221;

 1. Ma bucur de descoperirea acestei pagini. As fi fericit sa existe pe el informatie culturala si din domeniul muzicii simfonice si corale din spatiul nordic, cu precadere din cel suedez. Ca de obicei stam foarte prost cu informatia din domeniile „serioase”, nu doar din cel mondene sau al petrecerii facile a timpului liber.
  Dorin Frandes, dirijor

  Scris de Frandes Dorin | februarie 7, 2012, 10:29 am
 2. Am retinut dorinta dumneavoastra si o sa actionam in acest sens. Pot sa va asigur ca vom incerca sa umplem acest spatiu liber, deocamdata dupa posibilitatile actuale. Dar vom incerca sa intermediem si o activitate de colaborare pe termen mai lung. Pana atunci la articolul despre ABBA, am incercat sa exemplificam si activitatea celor doi „B” in domeniul operei. „Kristina från Duvemåla” este un exemplu bun, iar aria din videoklipul inserat este graitoare pentru felul in care domnul Beny Andersson „inca mai stie” sa puna note cap la cap. Dar Atentie … o spun eu un amator. 🙂

  Scris de PROSWEDENARAD | februarie 8, 2012, 5:26 am
 3. Hej! Jättetrevligt att hitta en svensk förening i Arad, jag skulle vilja gå med! 🙂 MVH SYlvia

  Scris de Sylvia | iunie 13, 2012, 8:29 am
 4. As dori un e-mail de contact de la dl Petru Dima pentru a prelua cateva fraze din articolele postate despre Crisul Alb pe ifish.ro. Mi-au placut foarte mult si as dori sa inserez intr-un articol despre cele 3 Crisuri. cu multumiri neconditionata

  Scris de Cristian Horgos | noiembrie 19, 2012, 6:30 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: