DIVERSE, Preocupari Suedeze, Sanatate & nutritie, Suedeze & suedezi

Ecoturism suedez

Nature's Best

Sa fi contemporan cu timpul in care traiesti inseamna ca printre altele sa iti asumi responsabilitatea actiunilor tale zilnice. Ce mananci, ce fel de energie consumi, cum te deplasezi in activitatile zilnice si asa mai departe, dar si prin felul in care alegi sa-ti petreci timpul liber si vacantele. Sustenabilitatea locatiilor turistice, alese ca tinte pentru vacantele nostre ar trebui sa fie un criteriu primordial a omului modern.

Din seria Deep Blue Photo: Staffan Widstrand

De mai bine de un deceniu Naturens Bästa (…Besta) – Nature’s Best a devenit un certificat de calitate de notorietate in bransa turistica suedeza. Criteriile de selectie si certificare sunt stricte pentru cei ce vor sa-si atribuie un standard ECO locatiilor si aranjamentelor in ofertele catre turistii localnici sau straini. Ecoturism de calitate intr-o perspectiva internationala.

Photo: Staffan Widstrand

Nature’s Best a fost creata in Suedia pentru a da posibilitate celor ce lucreaza direct in industria turismului suedez sa poata certifica propriile eforturi de a combina o atitudine proprie asumata fata de mediul inconjurator si exploatarea sustenabila a axtraordinarei resuse naturale pe care o are Suedia. A fost un proces pornit in colaborare cu industria turismului suedez, proprietarii de terenuri, interesul general de protectie a mediului, ONG-uri, institutii de stat si societatile comerciale. Conditiile de standard si certificare au fost creeate impreuna cu un grup de referinta de peste treizeci de societati comerciale si peste douazeci de organizatii si institutii.

Photo: Staffan Widstrand

Nature’s Best garanteaza o calitate superioara tuturor produselor oferite turistilor, intr-o simbioza cu cerintele de protejare a frumusetilor naturale, transportul ecologic, valoarea culturala si bine inteles cu oamenii locului. Cu alte cuvinte, Nature’s Best garanteaza ca totul se desfasoara intr-un Respect total fata de toate valorile puse la dispozitie, dar in conditiile impuse de natura insasi.

Din seria „Have Fun” Photo: Staffan Widstrand

Cele 6 Principii de baza sunt:

 1. Respectarea limitarilor naturale ale destinatiei turistice – un impact cat mai redus atat pe natura cat si pe valorile culturale din zona.

  Ecoturismul este pentru a proteja si conserva ceea ce turistul a venit sa viziteze. Conditiile naturale locale a fiecarei destinatii turistice trebuie Respectate in primul rand. Acest deziderat impune cunostinte deosebit de bune ale organizatorilor, o legatura locala si o colaborare permanenta cu alti actori de importanta.

 2. Sa fie profitabil din punct de vedere economic localnicilor.

  Ecoturismul este in primul rand pentru a creea o economie sustenabila locala. Protectia mediului ramane o simpla promisiune daca localnicii sunt impotriva. A exploata posibilitatile turistice locale este de obicei o atitudine creativa in spirit pozitiv. Fiecare oferta trebuie sa contribuie la o economie locala sustenabila – nopti de cazare locale, ghizi locali, vanzare de produse locale si servicii. Cu cat mai multe cu atat mai bine.

 3. Certificarea ecologica a intregii activitati.

  Aranjorul de Ecoturism trebuie sa fie in permanent un exemplu in preocuparea continua de a adaptare la coditiile de mediu locale. De aceea aranjorul certificat, va micsora pe cat posibil efectele transportului pe mediul inconjurator. Printre altele prin a promova transportul in comun, cazari ecologice, reciclarea si sortarea deseurilor si folosirea prioritara a combustibililor ecologici.

 4. Contribuie activ la protejarea valorilor naturale si culturale.

  Ecoturismul isi asuma responsabilitatea protejarii diversitatii bilogice si a mostenirii culturale. Inseamna ca in mod direct si activ va sustine activitatea de protejara a mediului sub diferitele ei forme. Aranjorul de ecoturism colaboreaza cu natura vie dintr-o perspectiva evidenta a protectieie mediului. Un parteneriat in folosul ambelor parti.

 5. Investeste in bucuria de a descoperii a fiecarui individ, cunoastere aprofundata si respect.

  Ecoturismul este de fapt a calatorii cu o curiozitate nemarginita de cunoastere a mediului, intr-un spirit de respect desavarsit. Aranjorii certificati sunt gazde desavarsite si ghizi priceputi in a promova o cultura culinara adecvata, in a da sfaturi folositoare, directionare si idei realiste. A fi o gazda prietenoasa si priceputa, ce stie sa indrume si sa informeze corect este adesea cheia succesului intr-o calatorie memorabila.

 6. Calitate si siguranta pe tot timpul calatoriei.

  Ecoturismul este de fapt un turism de foarte buna calitate. Destinatiile certificate trebuie sa indeplineasca asteptarile si cat se poate de des sa le depaseasca. O regula a destinatiilor certificate este ca normele de siguranta sunt luate in serios, iar clientii multumiti trebuie sa fie majoritari. Lumea trebuie sa afle ca un aranjor certificat in ecoturism, este un om si partener de incredere.

naturensbasta6

Aceste principii de baza au devenit criterii in documentele de certificare si garantare a conceptului Nature’s Best. Acestea sunt atotcuprinzatoare vizavi de cerintele pe care le avem fata de fiecare aranjor certificat si destinatiile pe care acesta ni le propune spre certificare.

Din seria „Close Ecounters” Photo: Staffan Widstrand

Certficarea Nature’s Best nu este doar o certificare oarecare ci una transparenta prin care clientii pot sa verifice singuri conditiile de certificare si pot sti inainte de pleca de acasa ce vor primii la destinatie. Un client informat de la bun inceput si multumit la incheierea calatoriei, va deveni el insasi garantia ca promisiunile sunt respectate att din punctul nostru de vedere dar si din cel al agentului economic.

Noi ce sunten azi PROSWDEN, va invitam sa vizitati Suedia si cu acest prilej sa va folositi cu prioritate de ofertele certificate cu Nature’s Best. O garantie a calitatii, in conditiile impuse de natura si intr-un respect deosebit in ambele sensuri. La destinatiile pe care noi le-am vizitat, asteptarile noastre au fost depasite in majoritatea cazurilor.

Made in Sweden 100%!

Photo: Staffan Widstrand

Iar daca la vara ve-ti vizita Suedia si ve-ti alege una din multitudinea de oferte de sub sigla Nutre’s Best, va rugam ca la intoarcere, sa ne impartasiti impresiile dumneavoastra de calatorie. A-ti fost deja in Suedia si a-ti vizitat o destinatie certificata Nature’s Best? Ne intereseaza sa impartasiti cu noi parerile dumneavoastra.

Photo: Staffan Widstrand

Atentie! In incheiere ne dezicem de orice banuiala vizavi de faptul ca aceasta prezentare ar fi pur si simplu o reclama ascunsa. Nu este una ascunsa ci una pe fata! Da facem reclama unui concept, dar nu avem nici un fel de folos economic din asta. Noi consideram ca ceea ce este de calitate in Suedia merita sa-i faci reclama si gratis.

Nu este ieftin sa-ti faci o vacanta in Suedia. Dar ceea ce va garantam este ca nu veti regreta nici o data efortul facut. Pozele prezentate mint! Realitatea este de zeci de ori mai frumoasa, iar asta nu este o afirmatie subiectiva. Este o afirnatie obiectiva bazata pe o experienta practica. Unul din putinele locuri din Europa unde pe timp de saptamani la rand, poti fi „singur” in mediul natural pe care il alegi sa-l vizitezi, iar accesul la natura este garantat de constitutia suedeza. Se numeste Allemansrätten.

Photo: Staffan Widstrand

Despre PROSWEDENARAD

Societate nonprofit!

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: